Criză de angajați. Procesatorii din Marea Britanie trimit carnea în Europa pentru tranșare, apoi o reimportă și o vând

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Procesatorii de carne din Marea Britanie sunt nevoiți să exporte în UE carcaseldanimalpentru a fi tranșatși apoi să lreimporte, din cauza crizei de muncitori calificați din industrie, relatează ThGuardian.

Producătorii de carne de vită exportă carcase în Irlanda pentru tranșare și ambalare, spune Nick Allen, directorul executiv al Asociației Britanica Procesatorilor dCarne, înainte ca produsele să fie aduse înapoi în Marea Britanie pentru a fi vândute în supermarketuri.

Pdaltă parte, procesatorii de carne de porc vor să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranșate, după cum a relatat Financial Times. Aceasta, deși guvernul a anunțat luna trecută o politică de imigrație post-Brexit, în baza căreia ar fi acordatviztemporarpentru lucrători sezonieri în industria cărnii de porc.

Măsura arca scop să prevină sacrificarea în masă a porcilor sănătoși în ferme, deoarece abatoarele și fabricile de procesare a cărnii nu mai au destui angajați după Brexit și sunt la capacitatmaximă. Cu toate acestea, 10.000 de animale au fost ucise până acum, potrivit Asociației Naționale a Cărnii de Porc, iar sacrificarea continuă.

În urma deciziei Guvernului, 800 de angajați calificați din industria cărnii de porc vor putea lucra în Marea Britanie timp de șase luni. Cu toate acestea, fermierii și procesatorii de carne încă așteaptă sosirea muncitorilor, iar aceștia vor ajungla sfârșitul lunii noiembrie, cel mai devreme.

O problemă pentru producătorii de carne de porc este că orice carne exportată în UE pentru tranșare nu va mai putea fi etichetată ca britanică atunci când este reimportată în Regatul Unit pentru vânzare.

„Este un semnal pentru cât de disperate devin lucrurile”, a spus Nick Allen.

În ceea ce privește carnea de vită, irlandezii au acces la mulți muncitori. Au acordat vize pentru a aducee măcelari din străinătate. Au fabrici și sunt avizați pentru supermarketuri”, a adăugat el.

Exportul cărnii pentru procesare arși costuri mai mari – încă 1.500 de lire sterline pentru fiecare camion cu carcase, inclusiv taxele de transport, precum și cerințele vamale introduse după Brexit, cum ar fi un certificat de sănătate de export pentru fiecare transport.

Procesatorii de carne splâng dmult timp dcriza dforță dmuncă din industrie și avertizează că vizele temporare de șase luni sunt prea puțin pentru a îmbunătăți situația.

Avem un minus de 10.000-12.000 de muncitori, 800 nu sunt suficienți, mai ales pentru doar 6 luni. Avem nevoidcel puțin 18 luni pentru a pregăti acești oameni”, a spus Allen.

jpg

Loading spinner

More to explorer

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x