„Carne de vârf”: modul în care alternativele vegetale vor prelua Europa până în 2035

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Cresterea rapida a alternativelor de carne pe baza de plante va insemna ca Europa va atinge „varful carnii” pana in 2035, potrivit unui nou raport.

Publicat de Boston Consulting Group (BGP) si Blue Horizon Corporation, studiul Food for Thought sugereaza ca consumul de carne va scadea pana in 2035 in Europa, deoarece alternativele de proteine ajung la egalitate in ceea ce priveste pretul si calitatea.

Numai in 2020, consumatorii din intreaga lumeau consumat 574 de milioane de tone metrice de carne, fructe de mare, lactate si oua, ceea ce echivaleaza cu aproape 75 de kilograme de persoana.

In comparatie, aproximativ 13 milioane de tone metrice de alternative proteice au fost consumate la nivel global anul trecut, doar 2% din piata.

Raportul prognozeaza ca proteinele pe baza de plante vor captura 11% din piata carnii, fructele de mare si a produselor lactate pana in 2035, ajungand la 97 de milioane de tone metrice. Dar cu un efort concentrat al autoritatilor de reglementare, plus inovatii tehnologice pentru a face produse mai ieftine si de calitate mai buna, acest lucru ar putea ajunge la 22% in urmatorul deceniu.

download 5

Beneficiile de mediu ale unui vegan

Odata cu cresterea veganismului in intreaga lume, un numar tot mai mare de oameni au facut deja trecerea la alternative pe baza de plante.

Cercetarile efectuate in 2020 de lantul de supermarket-uri din Germania, au constatat ca doar numarul veganilor din Germania s-a dublat in patru ani de la 1,3 milioane la 2,6 milioane sau 3,2% din populatie.

Pe langa Germania, studiul a studiat si obiceiurile consumatorilor din 6 tari europene, inclusiv Austria, Portugalia si Franta. In medie, in jur de o treime din aceste trei tari identificate ca „flexitarieni”, luand decizia de a mnca mai putina carne.

download 3


Pictograma Verificată de Comunitate

Loading spinner

More to explorer

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x